F.A.Q.

Vem är du?
Den Bittra Sanningens Röst.

Nej men ärligt: vem är du?
Säg så här: Spelar det någon roll vem som är bakom Zorro-masken?

Är du bitter?
Jag? Neeeej…. men jag förkunnar gärna mina bittra sanningar.

Men varför är de bittra?
Det finns många sorters sanningar, precis som det finns många sorters lögner. Vissa föredrar halvsanningar: friserade, tillrättalagda ‘sweet thruths’… Men egentligen är sanningen sällan vacker eller snäll. Därför som människan psykologiskt sett hellre föredrar en förskönad version av verkligheten som inte raserar deras bubbla. Nackdelen med bittra sanningar är att de öppnar upp för kritik av den som uttalar dem, tom riskerar att bita tillbaka. Dock är bittra sanningar oftast fenomenala ögonöppnare.
The Bitter Truth 

Borde det inte heta Den Bittra Sanningen?
Den bittra sanningen är att det tyvärr inte finns enbart en utan flera bittra sanningar, därav pluralis.

Men vems bittra sanningar gäller? Mina är inte som dina….
Eftersom det är min blogg blir det såklart mina bittra sanningar. Har du egna bittra sanningar gör en egen blogg, eller om de råkar vara i paritet med mina så kanske du får plats att framföra dem här.

Är detta en höger- eller vänsterblogg?
Bittra Sanningar är varken höger eller vänster, de bara är. Min hemvistelse är dock Sverigevänligt, antifeministiskt, emot vänsterfascism och queermaffian. Jag är således mer  konservativ traditionalistisk höger, men kan ändå hålla med vänstern i vissa frågor.

Är detta en sån där ”hatblogg” fullt av ”näthat”?
I Sverige och övriga västvärlden har det blivit mode att brännmärka allt och alla med en avvikande åsikt som -fobi av olika slag. När inte detta räckt till har överheten slagit till med krypto-brottet ”hate-speach” som i Sverige blivit synonymt med ”näthat”. Därmed hoppas makten att precis som i andra diktaturer kunna använda juridiska metoder för att tysta oppositionen.
Vi ska dock komma ihåg att detta Orwellska nyspråk är väldigt främmande för västvärlden och framför allt Europa. Vi bör inte för en sekund glömma att Martin Luthers protester mot den medeltida katolska kyrkan som ledde till reformationen faktiskt var möjlig tack vare det fria ordet. Luther var en flitig och hätsk debattör som gärna utnyttjade retorikens fulla arsenal inklusive invektiv, sarkasm, häcklande tonläge, samt det som idag betecknas som härskarmetoder. Luthers många brev, pamfletter och skrifter hade nog bränts på bål idag, och självaste Luther hade fått utstå ett långt fängelsestraff för sina tal. Så illa ser värden ut på 2010-talet att tom reformationen hade slagits ned med hänvisning till lättkränkthet och imaginärt hat.

Men det är ju ”hat” =  du länkar till hemska xxx-foba siter…
Nej, nej och trippel nej! Det finns inget hat i att länka alls. Snarare är arbiträr censurering att betrakta som hat. Det är bara den självgode eller den som lider av schizofreni som betraktar och stämplar allt som går emot ens egna credo som hat. Fobi är dessutom ett psykologiskt tillstånd som innebär en onaturlig samt oförklarlig rädsla för något man logiskt sett inte borde vara rädd för. Att vara emot visa saker eller företeelser är inte fobi. Om du tycker gult är fult, men grönt är skönt så lider du väl knappast va gul-fobi. Eller hur?

Okej…. men varför alternativmedia enbart?
Därför att jag anser att alternativmedia behandlas styvmoderligt, chikaneras och tom tystas ner. Just i demokraturen Sverige där det råder åsiktsförtryck och en extrem politisk korrekthet så är det av än större vikt att alternativmedia sprids och får synas. Alternativmedia har dessutom visat sin ovärderlighet i att de både vågar och kan rapportera sånt som annars inte kommer fram. Hur märkligt det än må låta lever vi idag i en förvriden värld där lögnen upphöjts till sanning, medan sanningen stämplats som lögn. Mycket av det vi alltid betraktat som konspirationsteorier har allt oftare visat sig vara sant, tex Wikileaks, Snowden osv.

© Bittra Sanningar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: